Gå til hoved-indhold
 logo

Historien kort fortalt

Efter nogle års ansættelse hos firmaet Eastmann Kodak Co. i New York, kom Egan Transø tilbage til Danmark i 1929 med gode ideer og introduktionsskrivelser fra Kodak og andre firmaer. Dette gav stødet  til etablering af Dansk Emballage Industri A/S den 1.10.1930 i et kælderlokale på Lille Strandvej i Hellerup med produktion af strømpeposer i det nye transparente materiale – cellofan. På grund af pladsmangel flyttede firmaet flere gange indtil man i 1937 købte ejendommen på Vagtelvej 58 i Frederiksberg på ca. 600m2 og hvor man var i 20 år med flere udvidelser og produktion med rotations- og fladtryksmaskiner, posemaskiner, seglmærkemaskiner osv. På grund af hård konkurrence og dårlig afkastningsprocent blev det meste af produktionen afviklet i slutningen af 50’erne og aktiviteterne blev videreført i form af repræsentation af udenlandske leverandører og firmaet flyttede derefter til Finsensvej 33 på Frederiksberg.

Den 1.10.1968 kom Per Transø til firmaet efter 12 år hos A.P.Møller hvoraf de 6 år var i sydøst asien. På det tidspunkt tilbød en af firmaets leverandører - Feldmühle i Schweiz – en netop udviklet cellofan tape til kontorbrug og hurtigt derefter en pakketape. Dette var begyndelsen til Transotape, som med årene har specialiseret sig i alle former for selvklæbende tape og folier mest til industrielt brug og Transotape repræsenterer i dag nogle af de bedste og største producenter fra både Europa og USA således at vi har stort komplet program.

På grund af pladsmangel flyttede firmaet den 1.6.1983 til Poppelgårdvej 16- 18 i Søborg og efter en udvidelse i 1990 er der ca. 1000m2 kontor og lager.

Den 1.10.1997 startede Peter Transø i firmaet som tredje generation, efter at have arbejdet 8 år hos Hempel, hvoraf de 6 år var i Tyskland. Grundlaget er således lagt for den fremtidige udvikling af Transotape.

Dansk Emballage Industri A/S har et søster selskab – Transø Trading Co. Aps. – der forhandler proces- og pakkeudstyr til konfekture- og pharmaceutisk industri samt maskiner til bagerier i hele Norden.